Afbeeldingen

Het verleden tot leven brengen gaat niet zonder goede afbeeldingen. CAR vzw biedt verschillende soorten afbeeldingen aan:

Professionele foto’s van archeologische objecten

Aangeleverd volgens de wensen van de klant. Verschillende digitale formaten mogelijk. Desgewenst met of zonder achtergrond. Ook samengestelde foto’s (bijv. geïntegreerde voor- en achterzijde) en foto’s van groepen objecten.

Klassieke technische tekeningen van aardewerk en andere archeologische objecten

Aangeleverd volgens de wensen van de klant. Getekend met de hand, maar gedigitaliseerd en opgeschoond aangeleverd. Direct bruikbaar in rapporten of vondstcatalogi. Keuze uit verschillende stijlen:

  • klassiek met schaduw opgebouwd uit puntjes (zoals in 19de– en 20ste-eeuwse publicaties)
  • modern met schaduw in lichte grijstinten 
  • modern zonder schaduw

Klassieke technische tekeningen van aardewerk en andere archeologische objecten

Tegenwoordig heeft men de keus. De tijd dat technische tekeningen enkel met de hand moeten worden getekend, op papier ofwel digitaal, is voorbij. Center for Artefact Research vzw heeft onlangs een high-tech 2D-laser aangekocht die het mogelijk maakt het vervaardigen van technische tekeningen te automatiseren. Deze tekeningen zijn van een uitstekende kwaliteit en kunnen voorzien worden van geïntegreerde foto. Doordat deze techniek minder arbeidsintensief is, zijn dergelijke tekeningen goedkoper. Bovendien is het mogelijk de meetdata van het vectorbestand aan te leveren voor complexe data-analyse o.a. type-bepaling op basis van statistiek. 

Afbeelding voorbeeldtekening:

Vondstcatalogi

In veel gevallen worden foto’s en technische tekeningen van archeologische objecten gebruikt voor een vondstcatalogus bij een archeologisch rapport. Indien gewenst neemt Center for Artefact Research deze arbeidsintensieve klus voor haar rekening. We leveren aan in het gewenste formaat, bijvoorbeeld zoals gebruikelijk in Vlaanderen (een catalogus van afbeeldingsplaten met daarachter een tabel met objectinformatie) of zoals gebruikelijk in Nederland (conform Deventer-systeem). We leveren ook losse afbeeldingsplaten aan die direct in een rapport kunnen worden geïntegreerd. De opdrachtgever beslist over de lay-out-stijl, de schaal en de bijkomende objectinformatie.

Panelen voor publiekswerking

We beperken ons niet tot technische afbeeldingen voor in rapporten, maar leveren kant-en-klare, gelay-oute panelen met tekst en afbeeldingen voor publiekswerking (link naar tentoonstellingsbouw). Dergelijke panelen kunnen worden aangeboden als digitaal bestand (als men zelf het drukken wilt regelen) of kunnen als fysiek paneel worden geleverd. 

Vragen over afbeeldingen of panelen? Vul ons contactformulier in.