Advies

Met plezier delen wij onze ervaring en expertise door advies te gegeven.

Advies in het veld

Zo geven onze materiaalspecialisten advies in het veld wanneer een uitzonderlijke vondst wordt aangetroffen tijdens het veldwerk. Denk bijvoorbeeld aan een pottenbakkersoven, grote hoeveelheden pottenbakkersafval, krenggraven, grote houten constructies of scheepshout. We komen langs op de site en geven advies over interpretatie, registratie, inzameling, eventuele deselectie en staalnames.

Advies aan depots

Wij zijn dagelijks bezig met archeologische objecten, en dus ook met de verantwoordelijke opslag van deze objecten. We beantwoorden ook vragen van archeologische depots met betrekking tot de organisatie van hun depot.

 

Ondersteuning erfgoedverenigingen en metaaldetectoristen

Actieve erfgoedverenigingen en heemkundekringen komen vaak voor het dilemma te staan dat ze een nieuw initiatief willen ontplooien, maar niet helemaal weten hoe hieraan te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan het opstarten van digitale vondstregistratie met databank, een inventarisatie van hun bibliotheek, het opleiden van nieuwe leden, het beheer van een collectie, het organiseren van een expositie of workshop of het schrijven van een jaarboek of publieksboek. Center for Artefact Research vzw helpt hen graag op weg.

Op dit moment ontwikkelt onze organisatie in dit kader een workshop voor metaaldetectoristen op aanvraag van Historisch vzw. Meer weten over onze workshops?

Behoefte aan advies? Vul ons contactformulier in.