Klasbezoek Precious Pots and Heavy Metal

Dat de Mechelse bodem rijk is aan archeologische vondsten moeten we je niet vertellen, maar weet je ook welke verhalen er schuil gaan achter al deze artefacten? Kom het ontdekken tijdens onze pop-up tentoonstelling in het prachtige Hof Bauwens van der Boyen. We tonen er met veel enthousiasme een selectie unieke vondsten uit de collectie van Stéphane Vandenberghe, decennia geleden gered van vernietiging, en nu voor het eerst sinds lange tijd terug te zien in de thuisstad. De reizende tentoonstelling ‘Heavy Metal’ laat je kennismaken met het verhaal van de middeleeuwse Vlaming aan de hand van kleine maar fijne metalen gebruiks- en siervoorwerpen.

Speciaal voor nieuwsgierige scholieren vanaf het eerste leerjaar stellen wij de pop-up tentoonstelling open tijdens de schooluren. Een bezoek duurt maximum één lesuur en wordt begeleid door een van onze archeologen. Klassen die over een smartphone of tablet beschikken kunnen de pop-up tentoonstelling ook op een interactieve wijze ontdekken. Via de gratis Erfgoedapp ontvangen ze tijdens hun bezoek informatie over de verschillende vondsten.

Indien jouw klas graag op bezoek komt vul je onderstaand formulier in. Wij contacteren je zo snel mogelijk om een tijdstip af te spreken.

Schoolbezoek Precious Pots and Heavy Metal
Naam contactpersoon
Naam contactpersoon
Voornaam
Achternaam
Gelieve aan te duiden wanneer u graag op bezoek komt