Archeologiedagen 2022: Iedereen archeoloog!

In kader van de Archeologiedagen doen Center for Artefact Research vzw en Mechelse Vereniging voor StadsArcheologie de deuren open op 22 mei:

CAR vzw organiseert workshops voor kleine archeologen:

Heb je je al eens afgevraagd wat er in de grond zit? Misschien heb je al bot, een stukje aardewerk, of een muntje in de tuin gevonden? Wat zijn archeologen? Wat doen ze, hoe kleden ze zich en graven ze ook dino’s op? Kom het allemaal te weten tijdens onze kinderworkshop. Archeologe Dana toont niet alleen échte artefacten, maar beantwoordt ook met veel plezier al jullie vragen.

Praktisch:
De workshop richt zich op nieuwsgierige kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de sessie van 13u of 15u. Eén sessie duurt ongeveer 20 tot 30 min. Begeleiding van een ouder is aangewezen. Let op, het lokaal bevindt zich op de bovenste verdieping en is enkel toegankelijk via de trap!

Maximum 15 deelnemers per sessie. Inschrijven kan via https://www.artefactresearch.be/archeologiedagen-2022/

MVSA stelt zich voor:

MVSA houdt zich nog steeds bezig met vondstverwerking van vroegere opgravingen, het publiceren van uitgaves en monografieën over archeologische onderwerpen met Mechelse link en het houden van tentoonstellingen.
– Gelijkvloers: tentoonstelling van in Mechelen gevonden artefacten (keramiek, glas, metaal, pijpaarde…) in het Bouw-Archeologisch Centrum BAC.
– Doorloop via het depot met permanente tentoonstelling van vondsten van het Sint-Janshof.
– Eerste verdieping: atelier met mogelijkheid tot samenpuzzelen van keramiekscherven door kinderen van 7 tot 99 jaar (inschrijven niet nodig). Iedereen kan archeoloog zijn! Kinderen tot 12 jaar dienen vergezeld te zijn van hun ouders. Het gebouw heeft geen lift, er zijn trappen te doen.