Workshops Romeins aardewerk

Center for Artefact Research vzw organiseert twee workshops over Romeins aardewerk. Op zaterdag 27 sept a.s. wordt een introductieworkshop Romeins aardewerk gegeven die bedoeld is voor alle geïnteresseerden die onbekend zijn met Romeins aardewerk. Op zaterdag 15 november a.s. wordt een workshop voor gevorderden gegeven die aansluit op de introductieworkshop. Al naargelang het startniveau van de cursist, kan men zich voor één van de twee of voor beide cursussen inschrijven.

De introductieworkshop start met de basisbeginselen van het archeologische onderzoek van Romeins aardewerk. Vervolgens wordt uitgelegd hoe de aardewerkgroepen kunnen worden onderscheiden, hoe het aardewerk dateert en welke vormen er voornamelijk voorkomen in de Lage Landen. Na een koffiepauze volgt een practicumgedeelte waarin de cursisten zelf met het aardewerk aan de slag kunnen en vragen kunnen stellen.

De workshop voor gevorderden vertrekt vanaf de in de introductieworkshop aangeleerde basiskennis en is bedoeld voor mensen met enige basiskennis van Romeins aardewerk. Er wordt onder meer ingegaan op productiegebieden, functietoewijzing en enkele valkuilen.

Informatie en inschrijvingen: info@artefactresearch.be (beperkt aantal plaatsen)

 

Introductieworkshop Romeins aardewerk

Docente:             Lieke van Diepen

Locatie:               Center for Artefact Research vzw, Paardenstraatje, 2800 Mechelen

Tijdstip:               9:00-13:00 u, zaterdag 27 september a.s.

Kosten:                15 euro p.p.

Workshop voor gevorderden Romeins aardewerk

Docenten           Lieke van Diepen en Ester van der Linden

Locatie:             Center for Artefact Research vzw, Paardenstraatje 3, 2800 Mechelen

Tijdstip:             9:00-13:00 u, zaterdag 15 november a.s.

Kosten:              20 euro p.p.